хедбг

Доколку на овие места не користите светилки отпорни на експлозија, последиците се премногу сериозни!

Бидејќи обичните уреди за осветлување неизбежно генерираат електрични искри или формираат жешки површини за време на работата, штом ќе се сретнат со експлозивната гасна смеса на местото на производство или спасување, тоа ќе доведе до несреќа со експлозија и ќе го загрози животот.

微信图片_20220805134010

Електричните делови на обичните светилки ќе бидат изложени повеќе или помалку.Поради електрични дефекти или застарени линии, штом ќе дојдат во контакт со експлозивни гасови и запалива прашина, тие може да станат БУМ!

Светилката отпорна на експлозија може да спречи лакот, искрата и високата температура што може да се генерираат внатре во светилката да го запалат запаливиот гас и прашината во околината, за да се исполнат барањата за отпорност на експлозија.

ЛЕД светлото отпорно на експлозија е еден вид светло отпорно на експлозија.Неговиот принцип е ист како оној на светлината отпорна на експлозија, освен што изворот на светлина е LED извор на светлина, што се однесува на различни специфични мерки преземени за да се спречи палење на околните експлозивни смеси како што се околината со експлозивни гасови, околината со експлозивна прашина, гасниот гас. , итн. Мерење на светлосни тела

LED светилките отпорни на експлозија во моментов се енергетски најефикасните светилки отпорни на експлозија, погодни за петрохемиски, хемиски, фармацевтски и други специјални преработувачки и производствени индустрии, како и повеќе специјални магацини, работилници и други внатрешни и надворешни места кои бараат осветлување од поплави .

Според „Стандарди за утврдување скриени опасности од големи несреќи за безбедност на производството во индустријата и трговската индустрија“ (издание за 2017 година), следните ситуации може да се утврдат како главни скриени опасности.

Во индустриските полиња со опасност од експлозија на прашина, електричната опрема и објектите отпорни на експлозија не се користат во зоната 20 на местото на опасност од експлозија на прашина.

Во металуршката индустрија, кабинети за гас се градат во густо населени области, недалеку од важни објекти како што се големи згради, магацини, комуникациски и транспортни центри;помошната опрема и објектите не се опремени со опрема отпорна на експлозија според барањата за отпорност на пожар и експлозија;не е инсталиран уред за заштита од гром на горниот дел од кабинетот.

Машинската индустрија и лесната индустрија немаат поставено електрична опрема и капацитети отпорни на експлозии во согласност со спецификациите.


Време на објавување: август-05-2022 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја