kokëbg

Nëse nuk përdorni dritat kundër shpërthimit në këto vende, pasojat janë shumë të rënda!

Meqenëse pajisjet e zakonshme të ndriçimit gjenerojnë në mënyrë të pashmangshme shkëndija elektrike ose formojnë sipërfaqe të nxehta gjatë operimit, sapo të takohen me përzierjen e gazit shpërthyes në vendin e prodhimit ose të shpëtimit, kjo do të çojë në një aksident shpërthimi dhe do të rrezikojë jetën.

微信图片_20220805134010

Pjesët elektrike të llambave të zakonshme do të ekspozohen pak a shumë.Për shkak të defekteve elektrike ose linjave të vjetruara, sapo të bien në kontakt me gazrat shpërthyes dhe pluhurin e djegshëm, ato mund të bëhen BOOM!

Llamba rezistente ndaj shpërthimit mund të parandalojë harkun, shkëndijën dhe temperaturën e lartë që mund të krijohet brenda llambës nga ndezja e gazit të djegshëm dhe pluhurit në mjedisin përreth, në mënyrë që të plotësohen kërkesat për rezistencë ndaj shpërthimit.

Drita LED-rezistente ndaj shpërthimit është një lloj drite rezistente ndaj shpërthimit.Parimi i tij është i njëjtë me atë të dritës rezistente ndaj shpërthimit, me përjashtim të faktit se burimi i dritës është burim drite LED, i cili i referohet masave të ndryshme specifike të marra për të parandaluar ndezjen e përzierjeve shpërthyese përreth si mjedisi i gazit shpërthyes, mjedisi pluhur shpërthyes, gazi me gaz. , etj. Matni pajisjet e ndriçimit

Llambat LED rezistente ndaj shpërthimit janë aktualisht llambat më efikase ndaj shpërthimit, të përshtatshme për industritë petrokimike, kimike, farmaceutike dhe industri të tjera speciale të përpunimit dhe prodhimit, si dhe për depo, punëtori dhe vende të tjera të brendshme dhe të jashtme që kërkojnë ndriçim kundër përmbytjeve. .

Sipas "Standardeve për përcaktimin e rreziqeve të fshehura të aksidenteve të mëdha të sigurisë së prodhimit në industrinë dhe industrinë e tregtisë" (Botimi 2017), situatat e mëposhtme mund të përcaktohen si rreziqe të mëdha të fshehura.

Në fushat industriale me rrezik shpërthimi pluhuri, pajisjet dhe pajisjet elektrike rezistente ndaj shpërthimit nuk përdoren në zonën 20 të vendit të rrezikut nga shpërthimi i pluhurit.

Në industrinë metalurgjike, kabinetet e gazit ndërtohen në zona me popullsi të dendur, jo shumë larg objekteve të rëndësishme si ndërtesa të mëdha, magazina, qendra komunikimi dhe transporti;pajisjet dhe objektet ndihmëse nuk janë të pajisura me pajisje rezistente ndaj shpërthimit, sipas kërkesave të mbrojtjes nga zjarri dhe shpërthimi;në pjesën e sipërme të kabinetit nuk është instaluar asnjë pajisje mbrojtëse nga rrufeja.

Industria e makinerive dhe industria e lehtë nuk kanë ngritur pajisje dhe objekte elektrike kundër shpërthimit në përputhje me specifikimet.


Koha e postimit: Gusht-05-2022

Na dërgoni mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni