хедбг

Што влијае на животниот век на светлата отпорни на експлозија на L ED?

LED светилка отпорна на експлозија е еден вид светилка отпорна на експлозија.Нејзиниот принцип е ист како оној на светилката отпорна на експлозија, освен што изворот на светлина е LED извор на светлина, што се однесува на светилка со различни специфични мерки преземени за да се спречи запалување на околината за прашина и гас.LED светилки отпорни на експлозија во моментов се штедливи светилки отпорни на експлозија, кои се користат во петрохемикалии, рудници за јаглен, електрани, бензински пумпи и други места.

нафтена станицахемиска фабрика

Сите знаеме дека LED светилките отпорни на експлозија имаат добри ефекти за заштеда на енергија и добра осветленост.Значи, што влијае на животниот век на LED светилките отпорни на експлозија и како одржувањето може да донесе придобивки?

Неколку фактори кои влијаат на животниот век на LED светилките отпорни на експлозија:

1. Квалитетот на фитилот е примарен услов што го одредува животниот век на LED светилката отпорна на експлозија

Во процесот на производство на LED чипови, други нечистотии јонски загадувања, дефекти на решетката и други технолошки процеси ќе влијаат на нивниот животен век.Затоа, употребата на висококвалитетни LED фитили е примарен услов.

Светилката отпорна на експлозија на Кеминг усвојува единечна мониста на LED светилка со висока моќност што имитира лумен и дизајн на чип од голем бренд.Специјално дизајнираниот LED извор на светлина има униформа проекција, висок пренос на светлина и слаб отсјај.

2. Дизајнот на светилките е клучно прашање што влијае на животниот век на LED светилките отпорни на експлозија

Покрај исполнувањето на другите показатели на светилката, разумниот дизајн на светилката е клучен проблем за да се троши топлината што се создава кога свети ЛЕР.На пример, интегрираните светилки со извор на светлина на пазарот (единечни 30 W, 50 W, 100 W), изворот на светлина на овие производи и контактниот дел на топлината на каналот за дисипација на топлина не е мазен, како резултат на тоа, некои производи предизвикуваат светлина по 1-3 месеци осветлување.Распаѓањето е повеќе од 50%.Откако некои производи користат цевка со мала моќност од околу 0,07 W, бидејќи нема разумен механизам за дисипација на топлина, светлината се распаѓа многу брзо.Овие три непроизводи имаат ниска техничка содржина, ниска цена и краток век на траење.

3. Напојувањето со светилка е многу важно за животниот век на LED светилка отпорна на експлозија

Дали напојувањето на светилката е разумно ќе влијае и на нејзиниот животен век.Бидејќи LED е уред управуван од струја, ако струјата на напојувањето многу флуктуира или фреквенцијата на скокови на струја е висока, тоа ќе влијае на животниот век на изворот на LED светлина.Животот на самото напојување главно зависи од тоа дали дизајнот на напојувањето е разумен.Врз основа на разумен дизајн на напојувањето, животниот век на напојувањето зависи од животниот век на компонентите.

4. Влијанието на температурата на околината врз животниот век на LED светилките отпорни на експлозија

Тековниот краток век на LED светилките главно се должи на краткиот век на напојувањето, а краткиот век на напојувањето се должи на краткиот век на електролитски кондензатор.Друга карактеристика на индексот на животен век на електролитски кондензатори е тоа што мора да го означи животниот век под температурата на работната средина колку степени, и обично се одредува како животен век под температура на околината од 105 ℃.Колку е помала температурата на околината, толку е подолг работниот век на кондензаторот.Дури и обичен електролитски кондензатор со животен век од 1.000 часа може да достигне 64.000 часа на амбиентална температура од 45°C, што е доволно за обична LED светилка со номинален век на траење од 50.000 часа.Го користеше.

Секојдневно одржување на LED светилки отпорни на експлозија:

Ние купуваме квалитетна LED светилка отпорна на експлозија може да се користи три години, но обично не обрнувате внимание на одржувањето на LED светилката отпорна на експлозија, па можете да ја користите само две години, што е еквивалентно на трошејќи повеќе пари, како да ја направиме LED светилката отпорна на експлозија Подолгиот животен век е клучот, ајде накратко да зборуваме за неколку работи подолу:

1. Редовно чистете ја прашината и другите остатоци на куќиштето на светилката (ако не се чисти долго време, правот се прилепува на светилката за да ја блокира топлината што ја емитува светилката, што резултира со тоа што топлината не се троши. Ова е за да се обезбеди LED светилка отпорна на експлозија Добар ефект на дисипација на топлина), добра дисипација на топлина е важен фактор за продолжување на животниот век на ЛЕР.

2. Наизменична поправка и исклучување на светилките.Се препорачува светилките да не работат непречено 24 часа, бидејќи температурата на светилките постепено ќе се зголемува при непречена работа.Колку е повисока температурата, толку е поголемо влијанието врз животниот век на светилката.Колку е поголема температурата, толку е пократок животниот век на светилката..

3. Капакот за пренос на светлина редовно ја чисти прашината и другите остатоци за да обезбеди ефект на пренос на светлина

4. Редовно проверувајте го напонот на колото.Ако напонот е нестабилен, колото треба да се одржува и поправа.

5. Температурата на околината на LED светилките отпорни на експлозија не треба да биде повисока од 60 степени, а работниот век може директно да се скрати за 2/3 ако е повисок од 60 степени.

6. Светилките мора редовно да се вклучуваат при нормална употреба.


Време на објавување: мај-27-2021 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја