ulubg

O le a le mea e A'afia ai le Ola ole L ED Moli-Malamalama?

O le moli moli pa'u a le LED o se ituaiga moli pa'u.O lona faʻavae e tutusa ma le moli paʻu, sei vagana ai o le faʻapogai o le malamalama o se faʻapogai moli LED, lea e faʻatatau i se moli ma ni faiga faʻapitoa eseese na faia e puipuia ai le siosiomaga o le pefu ma le kesi o loʻo siomia ai mai le mumu.O lamepa fa'amalama pa'u ta'ita'i o lo'o fa'asaoina i le taimi nei molī fa'asao pa'u, fa'aaogaina i petrochemicals, maina koale, fale eletise, fale kesi ma isi nofoaga.

fale suauufalegaosimea

Matou te iloa uma lava o moli faʻamalama paʻu o le LED e iai aʻafiaga lelei faʻasaoina ma lelei le susulu.O le a la le mea e aʻafia ai le ola o moli faʻamalama paʻu o le LED, ma e faʻapefea ona maua e le tausiga le manuia?

Ole tele o mea e a'afia ai le ola ole moli ole pa'u ole LED:

1. O le lelei o le wick o le tulaga muamua lea e fuafua ai le ola o le moli moli paʻu LED

I le gaosiga o gaosiga o meataalo LED, o isi mea faʻaleagaina o le ion, faʻaletonu lattice ma isi faiga faʻatekonolosi o le a aafia ai o latou olaga.O le mea lea, o le faʻaaogaina o wicks LED maualuga o le tulaga muamua.

O le moli a Keming e fa'ao'o pa'u e fa'aaoga ai le lame'a e tasi e fa'atusaina le lumen ma se mamanu lapo'a.O le fa'apogai fa'amalama fa'apitoa fa'apitoa e maua ai le fa'avasegaga tutusa, fa'asalalauga maualuga ma le fa'ailo maualalo.

2. Lamepa mamanu o se mataupu autu lea e aafia ai le ola o moli moli pa'epa'e

I le faʻaopoopoga i le faʻafeiloaʻi o isi faʻailoga o le lamepa, o se mamanu talafeagai o le moli o se mataupu autu e faʻaumatia ai le vevela e maua pe a faʻamalamalamaina le LED.Mo se faʻataʻitaʻiga, o moli faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i luga o le maketi (tasi 30 W, 50 W, 100 W), o le faʻapogai malamalama o nei oloa ma le faʻafefe o le vevela faʻafesoʻotaʻi vaega o le vevela e le lamolemole, o se taunuuga, o nisi oloa e mafua ai. moli pe a uma le 1-3 masina o le moli.O le pala e sili atu i le 50%.A maeʻa ona faʻaogaina e nisi o oloa se paʻu eletise maualalo e tusa ma le 0.07 W, ona e leai se faʻaogaina o le vevela, e vave ona pala le malamalama.O nei oloa e tolu e le o ni oloa e maualalo le faʻaogaina o mea faʻapitoa, taugofie ma le ola puupuu.

3. Lamepa mana tu'uina atu e taua tele i le ola o le moli pa'epa'e ta'ita'i

Pe talafeagai le sapalai o le moli o le a aafia ai foi lona ola.Talu ai o le LED o se masini fa'aonapo nei, pe afai o le eletise o lo'o i ai nei e fesuisuiai tele, po'o le maualuga o le malosi o le eletise, o le a a'afia ai le ola o le puna moli LED.O le ola o le eletise lava ia e fa'alagolago lava pe talafeagai le mamanu o le eletise.I luga o le faʻavae o le faʻaogaina o le eletise talafeagai, o le ola o le eletise e faʻalagolago i le ola o vaega.

4. O le aafiaga o le vevela o le ambient i le ola o moli moli pa'u LED

O le ola puupuu o lamepa LED o loʻo i ai nei e mafua ona o le puupuu o le ola o le eletise, ma le puʻupuʻu o le eletise e mafua ona o le puupuu o le ola o le eletise eletise.O le isi vaega o le faasinoupu o le olaga o capacitors electrolytic e tatau ona faailoa mai ai le ola i lalo o le siosiomaga galue vevela pe fia tikeri, ma e masani lava ona faamaoti mai o le ola i lalo o le vevela o le 105 ℃.Ole maualalo ole vevela ole ambient, ole umi ole tautua ole capacitor.E oo lava i se eletise eletise masani ma le umi o le 1,000 itula e mafai ona oʻo atu i le 64,000 itula i le vevela vevela o le 45 ° C, lea e lava mo se moli LED masani ma se ola faʻapitoa e 50,000 itula.Fa'aaogaina.

Fa'aleleia i aso uma mo moli fa'asao pa'u a LED:

Matou te faʻatauina se moli faʻamaonia lelei o le LED e mafai ona faʻaaogaina mo le tolu tausaga, ae e masani ona e le faʻalogo i le tausiga o le moli faʻamalama paʻu a LED, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina mo le lua tausaga, e tutusa ma fa'aalu tupe sili atu, fa'afefea ona tatou faia le moli fa'amalama pa'u o le LED O le umi o le olaga o le ki lea, se'i o tatou talanoa fa'apuupuu e uiga i nai mea o lo'o i lalo:

1. Faʻamama e le aunoa le pefu ma isi otaota i luga o le fale moli (pe a le faʻamamāina mo se taimi umi, o le pefu e pipii i le moli e poloka ai le vevela e tuʻuina atu e le moli, e mafua ai ona le faʻaumatia le vevela. le moli faʻamalama faʻamalama faʻamalama lelei le vevela o le vevela), o le faʻafefe lelei o le vevela o se mea taua e faʻalautele ai le ola o le LED.

2. Toe fa'aleleia ma tapuni momi.E fautuaina e aua ne'i fa'alavelaveina lamepa mo le 24 itula, aua o le vevela o lamepa o le a faasolosolo malie lava i luga i le taimi o galuega e le fa'alavelave.O le maualuga o le vevela, o le tele foi lea o le aafiaga i le ola o le moli.O le maualuga o le vevela, o le puupuu foi lea o le ola o le moli..

3. O le ufiufi moli moli e masani ona faʻamama le pefu ma isi lapisi e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le malamalama

4. Siaki e le aunoa le voltage o le matagaluega.Afai e le mautu le voltage, e tatau ona tausia ma toe faaleleia le taamilosaga.

5. O le vevela o le ambient o moli moli paʻu a le LED e le tatau ona maualuga atu i le 60 tikeri, ma o le ola tautua e mafai ona faʻapuupuu saʻo e 2/3 pe afai e maualuga atu nai lo 60 tikeri.

6. E tatau ona ki pea lamepa i le taimi e fa'aoga masani ai.


Taimi meli: Me-27-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou