хедбг

Како да изберете и инсталирате светла отпорни на експлозија?

Како даCцрево иInstallEотпорен на експлозијаLострици?

Светилките отпорни на експлозија се однесуваат на опасни места како што се околини со запалив гас и прашина.Може да спречи некои запаливи гасови и прашина предизвикани од лаци, искри и високи температури кои можат да се појават во внатрешноста на светилката, за да се задоволат барањата за отпорност на експлозија.Таквите светилки Тие се нарекуваат светилки отпорни на експлозија и светилки отпорни на експлозија.Се разбира, различните мешавини на запаливи гасови имаат и различни барања во однос на степенот отпорен на експлозија и формата отпорен на експлозија.

LED-Explosion Proof-Grade-Exd-IIC-T6-Ceiling-Emergency-Light-1

Повеќето клиенти се збунети при изборот на светилки отпорни на експлозија и не знаат какви светилки отпорни на експлозија им се потребни, каде се користат и колку вати.Затоа, потешко ни е да цитираме клиенти.Бидејќи изборот, инсталацијата, употребата и одржувањето на светилките отпорни на експлозија се неопходни за нивната долгорочна сигурна и сигурна работа, мора да обрнеме внимание на нив.

1. Класификација на светилки отпорни на експлозија

Општо земено, светилките отпорни на експлозија може да се поделат на блескаво лампи отпорни на експлозија, живи светилки, нисконапонски флуоресцентни светилки, мешани светилки со извори на светлина итн. според изворот на светлина;според структурата, тие можат да се поделат на тип отпорен на експлозија, зголемен безбедносен тип, композитен тип итн.;според начинот на користење, тие можат да се поделат на фиксни и преносливи.

2.Тип на светилка отпорна на експлозија

Според типот отпорен на експлозија, тој е поделен на 5 типа: отпорен на експлозија, зголемена безбедност, позитивен притисок, неискри и отпорен на прашина.

3. Изборот на светилки отпорни на експлозија

a.Корисникот треба да го разбере основниот принцип на работа на светлата отпорни на експлозија и знаците за отпорни на експлозија.

б.Според степенот на опасното место, треба да се избере точниот тип, степен и температурна група отпорен на експлозија.

в.Според условите за употреба и работните барања, разумно изберете светилки отпорни на експлозија со различни функции.

г.Внимателно прочитајте го упатството за употреба на производот и разберете ги неговите перформанси и функции, како и светлата за мерки на претпазливост.

4. Поставување на светилки отпорни на експлозија

Пред да ја инсталирате светилката отпорна на експлозија, треба внимателно да се проверат нејзината табличка со име и упатството за производот: тип отпорен на експлозија, температурна група, категорија, ниво на заштита, начин на инсталација и прицврстувачи што треба да се користат.Инсталирањето на ламбата отпорна на експлозија мора да биде цврсто фиксирана, а прицврстувачите не можат да се заменат по желба.Пружината за перење мора да биде завршена, спротивната страна на кабелот треба да биде тркалезна, а вишокот влез мора да биде блокиран.


Време на објавување: август-06-2021 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја